bandol

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Co mas nove?

Casta otazka. Blba?
Niektorych ludi stretavame denno-denne. Zvycajne tych v praci, najblizsich kolegov. Dokonca si myslim, ze tych doma vidime menej casto ako tych v robote. Ti nas vidia, citia, pocuju. Pre nich je banalne sa spytat, "co mas nove?". Ine je to u ludi, ktorych dobre pozname, vidime sa sice pravidelne, ale nie tak casto. Co je casto? Hmmm, raz za mesiac, rok, 5 dni?
Pre kazdeho, kto sa opyta "co mas nove" je odpoved ina. Alebo obligatna - nic. Ved aky by malo vyznam zacat spominat vsetko "nove", ked stretnem byvalu lasku, ktoru som nevidel 5-6 rokov. Co je vlastne nove a co nie? Co ma pre nu vyznam spominat a co nie?
Co povedat niekomu, koho som videl pred troma tyzdnami? Je dolezite, ze mam nove topanky, 3 cedecka (ano! to dolezite je, napalis mi ich?), 4 knihy (poziciam ti tuto, ta je dobra), ze nemam ziadnu "novu"? Tieto otazky mi behaju vzdy hlavou. Obranne vzdy hned zo mna vyhrkne "nic". Potom pomalicky spominam. Dolezite je, aby som si spomenul ja, co mam nove...
Castokrat mi pride, ze ludia sa pytaju "co mas nove" len z alibizmu. Paradoxne z nedostatku zaujmu. Tak prenasaju svoju stratu temy na toho druheho.  Co im brani zacat spontanne hovorit o svojich novinkach? Alebo starinkach? Ako rozoznat, ze to myslia vazne?
Aj ja sa - ked uz nemam o com - pytam "co mas nove".
Tak co mate nove? :-))

Tema | stály odkaz

Komentáre

  1. no, u mna nie je novinka, ze neznasam otazku ako sa mas :))
    vzdy ostanem pekne dlho mlcat. Nikdy neviem, ako sa mam, proste sa mam a basta. Pripadne spekulujem,ci zvolim americku vpohode verziu alebo rusku ufnukanu ..
    publikované: 03.06.2007 00:46:31 | autor: bratislavitae (e-mail, web, autorizovaný)
  2. na otazku ako sa mas
    odpovedam - ako si zasluzim ...
    A ked sa ja pytam - ako sa mas, vzdy poviem - dobre vyzeras :-)) ale to iba u ludi, u ktorych viem, ze im ta otravna otazka nevadi.
    publikované: 03.06.2007 11:35:07 | autor: bandol (e-mail, web, autorizovaný)
  3. otazku
    "co mas nove?" nemam rada, lebo mi ju kladu ludia, ktori nie su moji dobri priatelia, ci blizki, lebo ti vedia, co mam nove...
    ale castejsie sa stretavam s otazkou "ako sa mas?" na tuto otazku mam vacsinou jedinu odpoved - dobre
    publikované: 03.06.2007 22:05:57 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014