bandol

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Malé zrovnalosti života.

V piatok Hodokvas s hvieznou Sex Pistols otvoril tohtoročnú sezónu festivalov.

Pôvodne som chcel písať o Hodokvase a Sex Pistols. Lenže nasledovala sobota a v Trenčianskych Tepliciach stále pokračoval ArtFilm. A na ňom preberala cenu Hercova misia Liv Ullman.

Nórka narodená v Tokiu, 70-rokov mladá kráska sa preslávila vďaka géniovi filmu Ingmarovi Bergmanovi, jeho filmom a životom s ním. Ich prvým spoločným filmom bola Persona, pokračovali Šepoty a výkriky, Scény z malnželského života a ďašie a ďalšie. K tomu sa pridali scenáre, réžia, písanie...Ale nechcem sa zbytočne rozpisovať o tom, čo si ľahko sami nájdete.

Chcem písať o tom úžasnom pocite a chvení, ktoré som mal, keď na Moste slávy ohlásili jej príchod. Liv pre mňa bola vždy platonická láska, nádherná, očarujúca, osudová žena. Tie veľké oči, za ktorými sa skrýva neha, láska, utrpenie, ale aj nenávisť, zlosť a trápenie iných. Tie dlhé nenastrelené vlasy, plné zmyselné pery, gracióznosť a ľahkosť pohybov, vzápätí kŕčovitý plač. Všetko sa skrýva v Liv Ullman. Jedna z najlepších herečiek, aké kedy boli.

A o chvíľu má táto legenda a skutočná celebrita zísť dole schodíkmi a pozdraviť nás.

 

Elegantná, stále usmiata, jednoducho oblečená, úžasná.

 

 

 

 

   

 S riaditľom festivalu Hledíkom (a milou tlmočníckou) sa postavili na malé pódium. Porozprávali nám, že to nie je jej prvá návšteva Slovenska, o herectve, čo pre ňu znamená a čo znamená herectvo pre ľudí a spoločnosť. Milé, jednoduché, pravdivé slová.

 

 

 

  

 Potom sa odovzdávala a pripínala doska.

 

 

 

 

 

Teplice ale nenavštívila len Liv Ullman. Na odovzdávanie ceny sa prišiel pozrieť aj iný velikán svetového filmu, Krysztof Zanussi.

 

 

 

 

 

Aj keď bolo jasno a svietilo slnko, bolo to hviezdne popoludnie v malých Trenčianskych Tepliciach. Veľmi príjemné.

Tu nájdete viac fotiek.

 


Tema | stály odkaz

Komentáre

  1. :)
    ja som bola pri Moste slavy v piatok :)
    publikované: 06.07.2008 23:49:49 | autor: essence (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. a toto mi ako uslo?
    vitaj spat :)
    publikované: 07.07.2008 00:09:15 | autor: bratislavitae (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014