bandol

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Najskor Fico a potom kultura.

Politici su mi vseobecne odporni. Mam totiz permanentny poci, ze si z nas robia blaznov, povazuju za hlupakov. Pri volbach je to u mna vzdy o mensom zle. Do poslednych volieb sme tu mali po uplnom prusere relativne male zlo. Aj oni z nas robili hlupakov, ale akosi inteligentnejsie, ako ti pred nimi a tito po nich. Po poslednych volbach tu mame...no neviem, ako to nazvat. Jedno viem, ze mi je zle, ked vidim Fica, Jahnatka a aj tych akoze milych a OK kamosov Pociatka a Kalinaka. Som na nich alergicky.
Vcera sme mali pustenu domacu spravodajsku stanicu, kde sa zrazu objavil vsevedko Fico v parlamente. Naskocila mi husia koza, odisiel som radsej na wecko. Ked som sa vratil, nemohol som nepocut "Priklad bol kolaps penzijneho fondu LTCM v roku 1998. Tento systém takisto mal 5 stupňov finančnej kontroly...a napriek tomu došlo k zásadnému kolapsu a ten museli sanovať vlády troch krajín...". A este dalsie hluposti o bezpecnosti a nebezpecnosti druheho piliera.
Tak to je uz prilis. Ten chlap si moze spokojne klamat a jeho spolusudruhovia mu na konci k tomu este zatlieskaju! Pouziva nepravdy, lzi a prekrucanie faktov na svoj prospech a strasi ubohych Slovakov.
Takze - LTCM nikdy nebol penzijny fond. Bol to tzv. hedge fund. Investoval sukromne peniaze bohatych ludi, ktory investovanim riskovali. Neboli to ziadne penzie. V tom case kontrola hedge funds nebola a nie je vlastne poriadna ani dnes. Je to specificky druh investovania a spekulacii. Skrachoval vdaka azijskej a ruskej krize. Napokon, precitajte si to sami. Fico pletie piate cez deviate. Ale ako odstrasujuci priklad zleho pravicoveho kapitalizmu je to vyborne. Nechapem, preco sa prispata opozicia toho nechyti a neroznesie na kopytach. Chyba akakolvek demagogicka osveta vo Ficovskom style medzi prostym ludom k tejto teme, jednoduchym jazykom vysvetlit, ako to naozaj je. Ziadne dochodky nie su ohorzene, ziadny kolaps nehrozi.
Nastastie bol o chvilu obed, predychal som ten hnev na cerstvom vzduchu, aby som neskor zistil, ze nas caka nabita koncertna jesen! Hned sa mi vylepsila nalada. No posudte..
Zacne to Matko Valihora s Waking Vision a spol. Kto bol na Di Meolovi, nemoze vynechat  Breinerove tango. Kto pozna Ninu Hynes, ale nielen kvoli nej, sa oplati ist na NuJazzDays. Stary dobry Shakatak si tiez najde svojich fanusikov. Na dzezaky sa ide, aj keby nikto nevystupoval. Aj Underworld a Chemical Brothers stoja za pozretie. Marcus Miller je stary dobry znamy, chraplavy Joe Cocker ma svoje najlepsie roky davno za sebou, asi preto ma koncert aj v Kosicoch. Ale TENTO KONCERT povazujem za udalost roka. A vraj v novembri k nam opat zavita Hiromi ...
No povedzte, nie je lepsie mat taketo problemy, ako bruchabolenie z nejakeho slovenskeho napoleonika?

Tema | stály odkaz

Komentáre

  1. Je to tak
    Trefne napísané! Je to tak... Fico je obyčajný táraj a populista a na Slovensku sa takým darí...
    publikované: 21.09.2007 19:43:33 | autor: sartes (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. no neviem neviem
    radsej budem mat bruchabol nad ficom,ako rozmyslat, ktoru z iks akcii vypustim :D slak ma trafi, peknu jesen nam naordinovali :)
    publikované: 21.09.2007 20:12:31 | autor: bv (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. no..
    tak ja pojdem na NuJazz dayz, Jazzaky, a Chicka Coreu si fakt nemozem nechat ujst.. mozno aj hiromi a waking visions.. a o Marcusovi som ani nevedel, takze dik za info :)
    publikované: 21.09.2007 20:34:29 | autor: pierre (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Il y a le désir…..
    Il y a le désir dans le son de la fugitive
    neige: j'écoute l'harmonie quand les mots
    de la vie arrivent tendrement où la prairie
    disparaît, et aussi cette lumière considère
    un poème, comme une douce opinion dans
    le ciel infini.

    Francesco Sinibaldi
    publikované: 24.09.2007 18:27:01 | autor: Francesco Sinibaldi (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Merci Francesco
    ale nerozumiem ...
    publikované: 25.09.2007 07:06:18 | autor: bandol (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014