bandol

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Preco nepisem na blog.

Preco nepisem tak casto, ako by som chcel. Hovori sa tomu eufeministicky "objektivne priciny". Su to iba vyhovorky.
Ake su tie moje?
  • nedostatok casu, malo casu, keby mal den 48 hodin ... casu je tak akurat, kazdy ho mame prideleny rovnako. Kazdy ma ine priority a u mna zjavne pisanie na blog nie je ta hlavna priorita
  • dostupnost internetu ... nie som (bohuzial) student a v robote samozrejme pristup na web mam a dokonca nam blog (na rozdiel inych bohumilych stranok :-)) este nefiltruju. Bohuzial/nastastie (vyberte si..) mam dost prace na to, aby som nestihal pisal na blog. Ani prostredie nevyhovuje, open kancelaria s 20 ludmi nedava dost sukromia, aby som sa sustredil. Ja si vyberam "nastastie". Ked je praca, nie je nuda. Ostava cas pisat doma. Oblukom sa vraciam k prioritam ...
  • nedostatok talentu ... ten je zjavny. U vacsiny pisucich. Ale zname vynimky su dokazom, ze to ide. Chce to sustredenie, cas a volu. Rozmyslat, mat otvorene oci a usi.
  • malo trpezlivosti, vole, sebadovery ... uhmm
  • nedostatok tem ... ale ved su pohodene vsade okolo nas. Ci v nasom sukromnom zivote, kuklture, prepytujem politike, alebo na kazdotyzdennom futbalku s kamosmi.
  • lenivost ... to je ono! to je moja "najobjektivnejsia" pricina ...
Skutocne dam radsej prednost par stranam knihy a naslednemu sladkemu spanku ako pisaniu blogu do jednej v noci. Alebo koncertu, ktorych bolo toto leto neurekom, kinu, veceri s kamoskou, pivu s kamosmi ... Castokrat sa mi stane, ze vidim na ulici nieco a v zapati mi v hlave uz behaju prve riadky clanku na blog. Lenze som v autobuse, poznamky si nepisem, po hodine na to zabudnem. A ked sa aj k pisaniu dostanem a mam temu, trapim sa hladanim slovicok (ako aj teraz). Nesypem z rukava, jednoducho mi to nejde. Neviem pisat odborne clanky, lebo sa v nicom dostatocne dopodrobna nevyznam. Nedizajnujem a neprogramujem stranky, neluskam narocne filozoficke monografie, nechcite po mne recenziu na film a ani zhodnetie niecich fotiek.
Nad vsetkym kraluje moja lenivost.
A preto nepisem casto na blog. Vacsina clankov su aj tak fotky.

Dlhe jesenne a zimne vecery mozno sposobia, ze budem dlhsie sediet za pocitacom a nieco smolit.

Tema | stály odkaz

Komentáre

  1. vsetky body okrem posledneho
    su fakt strasne nedvoveryhodne.. ludia nepisu koli lenivosti, a nie koli casu, pristupu, tem bla bla bla.. aj ja som si nahovarala, ze nemam cas. ale ja ho mam. lebo cas ked sa chce, tak sa vzdy najde. tu ide skor o premahanie sa a o chceni..
    publikované: 05.09.2007 00:12:00 | autor: CERTICA (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Bandol - súhlasím s Tebou: "pisanie na blog nie je ta hlavna priorita"
    Toto si vystihol jednoznačne. O žiadnu lenivosť neide. Začal si "viac žiť". Ja som urobila to isté a v pravý čas. Nechcime byť otrokmi niečoho čo aj tak iní neocenia (čo samozrejme nie je našim cieľom). Bola som na blogu dva mesiace. Dva nádherné mesiace plné nápadov a tvorivosti. Bola som tam preto, lebo som chcela. Posledné dni ma presvedčili o tom, že niektorí ľudia na tomto blogu si zamieňajú slobodu tvorby za súdnu sieň. Nepíš tak, nepíš onak, nepíš o tom, nepíš radšej vôbec... Ak len kúsok vytŕčaš, vzbudzuješ pozornosť a nebodaj si aj lepší, tak vypadni! To je, žiaľ, heslo niektorých ľudí na tomto blogu. To už nie je nič pre mňa. Nie som na špagátku, nie som tu na objednávku... Nemám chuť bojovať s veternými mlynmi. Navyše som prestávala žiť, bola som nalepená iba na monitor a sústavne na blogu. Už sa z toho stávala závislosť.

    Zo srdca Ti ďakujem za Tvoj príspevok. Písal si ho úprimne a to sa cení najviac. A že prečo zo srdca? Lebo si mi umožnil toto napísať. Veľa šťastia! M.
    publikované: 05.09.2007 06:55:52 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  3. certica a martha
    certica - zrejme si nepochopila, ako som to myslel. Ja by som pisat CHCEL, ale nedari sa mi pisat kvoli tym dovodom. Ja som nezovseobecnoval, je to moj osobny pripad.

    martha - je to len o osobnych prioritach. 2 mesiace bol Tvojou prioritou blog, teraz je to nieco ine. Clovek je slobodny, vyberie si sam. Nikto nikoho nenuti pisat. Nesuhlasim, co pises o tomto blogu. Ja nic take nevidim, na rozdiel od inych stranok. Tento priestor je prijemny, priatelsky a volakedy byval az takmer s rodinnou atmosferou :-))
    publikované: 05.09.2007 10:12:07 | autor: bandol (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Bandol,
    ja som zistila, že písanie blogov v autobude je veľmi efektívne. Píšem tak možno i každý druhý. Ale máš pravdu, nie vždy to s písaním ide. Jednoducho nastávajú obdobia, kedy sa slová akosi nevedia zoradiť do tých spávnych viet. Tak držím palce, aby keď prídu tie dlhé večery prišla aj inšpirácia a ľahkosť písania :-)
    publikované: 05.09.2007 10:28:13 | autor: zelenarusalka (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. ja som pochopil,a, ako si to myslel
    ja som to myslela tak, ze aj ja som mala podobny problem.. teda mozno ho este mam. Cely den som nieco robila, a neostal cas na blog. strasne som chcela pisat. presne ako ty. sla som po ulici domov a hned ma napadol prvy odstavec v blogu. ale ked som prisla domov, tak som si jednoducho nesadla a nenapisala som to. nemala som cas. vlastne, to som si len nahovarala. popravde som bola leniva. ale vies, co som s tym spravila? ked som bola mala a pisala som basnicky, moja mama mi povedala, ze ked ma hocico napadne, mam to napisat na papier. mam si zalozit zositok, kde si to budem vsetko pisat. a ja som sa jej opytala- a ked ma nieco napadne o polnoci? aj tak si to mam zapisat? zasmiala sa a povedala ze hej.. idem po ulici domov, nieco ma napadne, vytiahnem si mobilny telefon, a zapisem si to. nie je podstatne, ze to nie je na blogu. ak sa mi raz bude chciet, tak to tam jednoducho prepisem. a je jedno, ze kedy. hlavne, ze to je niekde zaznacene :)
    publikované: 05.09.2007 12:33:45 | autor: certica (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. bandol je dobré, že máš taký pocit z blogu
    Je to skutočne individuálne a závisí to aj od nálady. Tak trochu si ma vtiahol späť. Dík.
    publikované: 06.09.2007 00:24:56 | autor: marthabielska (e-mail, web, autorizovaný)
  7. :)
    uprimne
    publikované: 14.09.2007 09:01:31 | autor: lulla (e-mail, web, autorizovaný)
  8. .
    preco píšem na blog nad tým už som dumala , ale prečo nepíšem , tak nad tým fakt nie ;)
    publikované: 02.02.2008 15:09:00 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  9. caw
    www.natalie666.blog.cz - mohol by si sa mi kuknut tam a popridavat nejake komentare:) ak sa ti to lubi, alebo co sa ti nelubi
    publikované: 26.06.2008 10:49:14 | autor: natalia (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014