bandol

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Sam a osamely.

Poznate to. Ste sami a nikomu nie je lepsie na svete. Ste medzi hrbou kamaratov a znamych, ale nikdy ste nemali vacsi pocit osamelosti. Striedaju sa. Zo skusenosti viem, ze stav osamelosti vyhrava nad samotou na body. Teda na hodiny a dni. Nie su to prave prijemne chvile. Samota, naopak byva ukludnujuca, inspirujuca, prijemna, ocistujuca. Samotu vyhladavame, osamelosti sa bojime. Velakrat som odkialsi utekal za svojou samotou, za svojimi myslienkami. Osamelost ma prepadavala v pritomnosti blizkych ludi, v doverne znamom priestore. Preto som utekal.
Casto sa mi stalo, ze som isiel na koncert ci do kina sam. Nevadilo mi to. Skor naopak. Veci, ludia, vztahy sa za posledne mesiace, roky zmenili a uz nevyhladavam samotu v pritmi kina ci hluku koncertnej saly. Aj ta osamelost sa akosi pratala het, aj ked sa sem tam prihlasi.
Dnes zacal festival Konvergencie. Ja som paranoik. Preto kupujem listky v predpredaji a vsade chodim aspon o pol hodinu skor. Na koncerty festivalu som samozrejme kupil listky dopredu, zasadne kupujem dva. Vzdy sa niekto najde. Dnes nie. Dnes sa ku mne nepridala ziadna z mojich obvyklych spoludivacok. Osamel som. Asi som ten pocit davno nezazil, ostal som z neho prekvapny. Az tak, ze som takmer na koncert nesiel a vymenil smutnu osamelost za samotu mojej izby, knihy a dobrej hudby. Predsa som isiel. Listok sa mi podarilo predat a nalada mi pomalicky zacinala opustat dno. Ked nas vpustili do Klarisiek, osamelost sa stracala s pribudajucim poctom divakov a premienala sa na prijemnu samotu. Ked spustili Komorni solisti Bratislava a s nimi PA(luch)CO(mendant)RA(gan) trio, vyhral som nad tou uskrnajucou sa strigou.
Hudba to bola vyborna. Netusil som, ze cimbal je aj solovy nastroj a vie zniet ako klavir. Neviem, ci niekedy Komorni solisti hrali koncert a nezahrali nic klasicke. Jazzovali, swingovali, hrali na ludovu notu. Zazitok. Dokazom bol aj dlhotrvajuci potlesk. Stano Paluch zjavne nechcel pridavat, ale musel. A kuzelne "sprznil" Bolero.
Nakoniec asi aj dobre, ze som bol sam. Osamelost nemala sancu.

Asi som tej slecne mal ponuknut odvoz.

Tema | stály odkaz

Komentáre

  1. :)
    no a poniektori (teda ja) sedim tu sama na zadku cely vecer :)
    (teda az tak uplne som nesedela, aj som nieco robila)
    publikované: 13.09.2007 23:50:58 | autor: lulla (e-mail, web, autorizovaný)
  2. nabuduce dam vediet
    a pozvem :-))
    publikované: 13.09.2007 23:55:39 | autor: bandol (e-mail, web, autorizovaný)
  3. ts
    ja by som isla :P
    dokonca som aj mal v plane, len kamarati idu na sobotu..8)
    publikované: 14.09.2007 06:58:35 | autor: camelle (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. hmmm
    a ja tento rok na žiadnom z koncertov Konvergencií nebudem :-( A rady by som. Aspon na ten posledný... no čo už. Nemôžme mať všetko...
    publikované: 14.09.2007 07:12:41 | autor: zelenarusalka (e-mail, web, autorizovaný)
  5. :)
    pekne si to opisal a ten odvoz si veru ponuknut mal :))
    publikované: 23.09.2007 04:12:52 | autor: essence (e-mail, web, autorizovaný)
  6. niekedy sa vyskytnu situacie
    ktore ostanu nevyuzite...
    publikované: 23.09.2007 07:22:57 | autor: ET (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. .
    osamelost je taka mrcha , skoro ako ta smrtka v jezibabe , smeje sa prechadza so slovami aj tak si ta najdem ... Ale sup s nou niekam, dnes len samota bude .
    publikované: 02.02.2008 15:03:05 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014