bandol

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Seversky fest.

Ako dobry napad nemusi aj dobre dopadnut.
Akonahle som zbadal putace na Nordfest, potesil som sa. Ved severske filmy milujem, priroda a teda aj fotky su nadherne, hudba uzasna. O to vacsie bolo moje sklamanie ked som zistil, ze spacak ostava doma a ja na feste bivakovat nebudem. Kvoli davnejsie ohlasenej a tak trochu dolezitejsej akcii.
Nic to, vrazil som aspon na uplny zaver.
Ked som dorazil na miesto urcenia, ostal som prekvapeny. Trochu nemilo. Kaslat na to, ze som zaplatil celodenny listok a prisiel som o pol siedmej, ja zmysluplnu kulturu vzdy rad podporim. Prekvapilo ma to "mnozstvo" ludi. To male mnozstvo ludi. Ak to bola priemerna navsteva za cele tri dni podujatia a nejaky zahranicny zastupca organizatora sa prisiel pozriet, bol to zrejme posledny Nordfest. Myslim, ze to je pre Slovakov symptomaticke. Neverim, ze by vcelku hojne propagovany program nezaujal ovela viac ludi, to len ich lenivost im nedovolila prist. Treba ale povedat, ze vyber miesta sa konal bud na poslednu chvilu, alebo ... neviem preco to bolo v DK Ruzinov. Dve premietacie saly a podium vo foyeri sa nemohli nerusit. Nehovoriac o "vkusnom" interieri, kde sa zastavil na 20 rokov cas. Nuz, verim, ze DK je rad ze je rad a nema zbytocne peniaze (z roznych prenajmov napr. SDKU) na rekonstrukcie.
Stihol som toho iba zlomok. Najskor som si pozrel novy film Lukasa Modyssona, ktoreha Fucking Amal ci Lilya 4ever sme tusim mohli vidiet aj u nas. Boli to rozhodne filmy s dejom a to filmy vyborne. No jeho Container bol ... bol ... no tazko povedat, co to bolo. Zmat strihov, zaberov a do toho hlas mladej dievciny hovoriaci cokolvek, co Modyssonovi napadlo . Napokon si anotaciu precitajte na stranke. Velmi zvlastne.
Stihol som pozriet fotky. Nadherne, az som si povedal, ze ta priroda je taka nadherna, ze zla fotka sa snad ani neda spravit. Blbost, samozrejme.
Stihol som aj Tua Borta - mladu cesku kapelu. Hrali a spievali pesnicky v tych roznych hatlaninach ako po estonsky, finsky, laponsky, co-to srbsky...no rozhodne zaujimave, ako sa taki mladi cesi dostanu k takejto hudbe. Predstavte si nejakych vikingov hrajucich a spievajucich moravske ludovky, alebo Tota Helpa.
Kapela sa snazila, ci sympaticke spevacky mali spravny akcent sa v zivote nedozviem. Sem-tam nieco neznelo ze je v poriadku aj mojmu hluchemu uchu, ale riedke divactvo s radostou odpustilo.
Akcia rozhodne zaujimava (velmi lutujem zmeskane filmy ci zaznam live Sugarcubes), chce to ale viac profesionality a rovnakeho nadsenia. Snad sponzori daju sancu aj dalsiemu rocniku.

Prikladam par foto Tua Borta, no nie su sympaticke/i ? Viac fotiek tiez mozno vidiet.












Tema | stály odkaz

Komentáre

  1. nuz takto, vidim ze mame podobny vkus..:)
    chystala som sa tam, ale mali to naplanovane na nespravny vikend 8) boli dolezitejsie veci..no ale bolo by mi luto, keby to nebolo aspon buduci rok este..
    publikované: 21.05.2007 23:27:18 | autor: camelle (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. symptomaticke? :)
    ludia nie su nauceni chodit - nemaju motivaciu vstat a pozriet, co je dost zvlastne ..

    ja som sa chystala a nedochystala. mala som v diary poznacene filmy, ale nieco mi do toho nakoniec vhupslo ..
    publikované: 21.05.2007 23:51:53 | autor: bratislavitae (e-mail, web, autorizovaný)
  3. btw
    pekne fotky :)
    publikované: 21.05.2007 23:52:19 | autor: bratislavitae (e-mail, web, autorizovaný)
  4. camelle,
    ja som tiez nadcaval, ze vacsinu casu som - chcel som - byt niekde inde... :-((
    publikované: 23.05.2007 02:02:22 | autor: bandol (e-mail, web, autorizovaný)
  5. blavitae...
    Tvoj vycerpavajuci riport z muzejneho vikendu Ta (tak trochu) ospravedlnuje :-))
    Pekne fotky sa daju vzdy spravit, ked je moznost cvakat par dm od kapely..to mam rad... dakujem za pochvalu:-))

    inak vela filmov isla aj u nas, naposledy napr. Kto je tu riaditel? - nehorazne zabavny film ...
    publikované: 23.05.2007 02:09:24 | autor: bandol (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014