bandol

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Malé zrovnalosti života.

Horelo. Tam, kde pramenil Stein.

Horel ( už dávno bývalý ) Pivovar Stein. Nikomu sa nič, našťastie, nestalo. Nádherný požiar, ktorý hasilo niekoľko desiatok hasičov a nevznikli žiadne materiálne škody.

 

 

 

 

 

29. apríla tohto roku horel Amfiteáter na Búdkovej ceste. Opäť žiadne obete, tentokrát však materiálne škody zrejme áno.

Nemusím byť a ani nie som veľký myslitel, aby mi nenapadli niektoré súvislosti. Pivovar Stein kúpila developerská firma Orco.

Takisto amfiteáter už nie je majetkom mesta, ale v súkromných rukách. Vraj vyhorel v pravý čas. Vyšetrovanie jeho požiaru pokračuje, doteraz bez výsledkov.

Pochybujem, že by taktéto stavby neboli poistené. Aj proti požiaru. Stavba zhorí, ľahšie sa búra, potom to búranie menej stojí (vlastne veľkú časť zbúrajú požiarnici) a za zničený majetok zaplatí poisťovňa. (Síce v prípade Steina asi nie, keďže nedošlo na majetku k ujme :-)).

Neviem, či už z toho tepla, alebo v očakávaní dovolenky nešpekulujem príliš ... len tak si to zrovnávam v hlave ... a možno sa úplne mýlim. Veď nerobím ani v realitách, ani požiarnika.

P.S.: hádam len vyhorený Stein prinesie Orcu trocha šťastia, akosi sa ich akciám nedarí ... to je len zlomyseľná poznámka, veď máme globálnu realitnú krízu.

 


Tema | stály odkaz

Komentáre

  1. jj Horský Park som registroval, že horí :))
    no a nedarí sa ani fondom, čo majú Orco nakúpené... :P

    http://www.axa-sk.com/data/Documents/Links/Fact_Sheet-Realitni_fond-maj%2008.pdf

    aj keď neviem, či to zrovna im pripisovať :))))
    publikované: 09.07.2008 18:41:36 | autor: em (e-mail, web, autorizovaný)
  2. to nebude teplom a dovolenkou
    teplo mi je, ale dovolenku nemam - a tiez mi vselico napadlo ..
    publikované: 09.07.2008 19:07:31 | autor: bratislavitae (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014