bandol

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Tema: Choroba.

Vybera si choroba cloveka, alebo clovek chorobu?
Pre niekoho je odpoved jasna - je to nas osud, ak ochorieme. Nemyslim si, ze je to tak.
Schytal som take obycajne prechladnutie. Trochu skriabe hrdlo, trocha hlienov z nosa, teplomer ledva po 37. Preco som prechladol? Mezakryl som sa v noci? Preco som sa nezakryl? Vedome som sa nastupujucej chorobe chcel vyhnut, ako inak. Ale podvedome? Co som robil VEDOME a co PODVEDOME? Vedome som sa vyhybal studenym napojom, pil som caj, obliekol som si jednu vrstvu naviac. A podvedome? Nuz to neviem, keby som to vedel, uz by to opat bolo vedome spravanie. Mozno ma moje podvedomie poslalo vecer von a na druhy den na bicykel. Ved som sa necitil AZ tak zle, mam uz so sebou skusenosti, toto prekonam raz-dva. Lenze moje podvedomie vie aj veci, o ktorom vedomie nema tusenia. Mozno vedelo, ze keby som neochorel, caka ma nejake neprijemne stretnutie. Alebo sa balo toho, ku ktoremu malo prist. Alebo sa balo, ze k nemu vobec pride. Mozno chcelo konecne docitat tu hrubu rozcitanu knihu, ku ktorej sa nemozem vratit na dlhsie ako 30 minut. Mozno si telo a hlavne mysel potrebovala oddychnut od prace a z prace. Namiesto toho cely den lezim, popijam zeleny sliz s hrdym nazvom prieduskovy caj a davam zarobit farmaceutickemu retazcu hltanim umelych vitaminov a vsetkych moznych -pyrinov.
Takych otazok mi napadlo neurekom. Ked sa snazim na ne najst odpoved, cim dalej tym viac som presvedceny, ze JA som si vybral chorobu. Aj ked vedomie a rozum mi odporuju.

Tema | stály odkaz

Komentáre

  1. este stale? :)
    ja som prave kolegyni zavidela dovolenku . ehm .. PNku :))

    publikované: 24.04.2007 15:21:18 | autor: bratislavitae (e-mail, web, autorizovaný)
  2. v podstate
    je jedno, kto si koho vybral, len aby to bolo pre teba prospesne

    ten zeleny sliz mi nahodou chuti, tak ked ti zvysi po uzdraveni, mozes mi ho venovat :)
    publikované: 25.04.2007 20:36:44 | autor: lulla (e-mail, web, autorizovaný)
  3. podvedomie
    nas casto ovplyvnuje viac ako vedomie - IMHO
    publikované: 16.05.2007 11:08:22 | autor: essence (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014