bandol

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Opakovanie je matka vnimania.

Neraz sa mi stalo, ze nieco musim vidiet, pocut, precitat druhy, ixty krat.
Hovori sa tomu nadcasovost. Ked je nejake dielo, ktore je potrebne vidiet, pocut aj dalsi krat.
Mam zopar takych. Ako prve to bolo Be Yourself Tonight. Hadam prva platna, kde Dave Stuart s Annie Lennox nehrali vylucne na klavesove nastroje. Ta platna ma iba osem pesniciek, ale tolko napadov, ze vzdy ked si ju pustim, pocujem nieco, co som doteraz nepocul. Aj po 20-tich rokoch.
Dalsim dielom je Ecovo Foucaultovo kyvadlo. Tazko nieco napisat o tejto knihe. Tu treba citat. Jednak je malo priestoru, jednak moj intelekt nesiaha taj vysoko, aby som si dovolil tuto knihu rozoberat. Ktorukolvek knihu od Eca. Jednoducho, cital som ju snad 3 krat, vzdy som mal z nej rovnaky pocit, ze som niekde inde, ako ked som ju cital prvykrat.
Napokon medzi filmami, v ktorych kazdym zhliadnutim objavujem nieco, co som doteraz nezaregistroval, je Stoparov sprievodca. Nehorazna sranda, ironia, sarkaznus, plagiatorstvo...proste sranda. Napr. teraz, ked som to pozeral naposledy, som si uvedomil jednu vetu - O mysiach a ludoch.

Hudby, filmov, knih je urcite ovela viac, v ktorych je skryta nadcasovost, niekolko planov, odkazov, vtipnych sekvencii...U mna najviac zavazia tieto.

Tema | stály odkaz

Komentáre

  1. foucaultovo kyvadlo aj tisic krat :)
    publikované: 03.06.2007 16:17:56 | autor: bratislavitae (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014