bandol

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Co mi frnklo do nosu.

Resp. do oci pri pozerani dnes do novin ci webu.
V Holandsku, ktore mam (po mojej jedinej uzasnej navsteve) vcelku rad, aj ked je to dobre uletena krajina, to v tomto pripade podla mna prepiskli. Ozaj, viete co sa hovori o Holandanoch? Co Skot zahodi, to Holandan zodvihne...hmmm. Dnes sa vynorili clanky o jednej z mnohych reality shows. Napriklad aj na stranke, kde by sa to hadam ani necakalo. (Ide o akesi verejne rozhodnutie esemeskami, kto dostane implantat oblicky od umierajucej zeny.) Tento sposob "zabavy" ludi mi pride nechutny. Su urcite hranice, ktore sa nepatri prekrocit. Opat som si uvedomil, ze v tomto svete medii, prepierania mozgov a zbavovania zodpovednosti ludi za svoj usudok ponuka diktuje dopyt. Velmi pochybujem, ze by si tento druh "zabavy" vypytalo obecenstvo. A pochybujem, ze takato morbidnost by napadla dramaturgovi, ktory by bol osobne zainteresovany na jednej ci druhej strane. Je mi luto tej zeny.

Do oci mi padla aj vcelku nenapadna spravicka o otvoreni novej svedskej ambasady. Ked som videl headline povedal som si, nic zvlastne, mozno hovoria o Iraku ci Pobrezi Slonoviny ci inej exotickej krajine. Ale podho! Oni oficialne otvorili ambasadu v Second Life! Otvorenia sa ako avatar zucastnil aj zamini Svedska. (Dalsie, oficialne ci neoficialne spravy sa mi nechce hladat a linkovat.) Pravda je, ze o SL mam mizerne informacie. Viem vsak, ze ide virtualny svet, kde sa vraj uz zarabaju slusne prachy. Svedi tam chcu propagovat svoju krajinu, informovovat o svojom Wintonovi (ci Schindlerovi), vsetko zastresuje Svedsky institut. Nemam nic proti propagacii Svedska, Wallenberga ci svedskej kultury, prave naopak. Len mam taky pocit, ze onedlho nebudem vediet, ci ta virtualna realita nie je realnejsia ako ta druha. A mozno sa bude dat stravit dovolenka vo Svedsku bez toho, aby ste zdvihli cteny zadocek zo stolicky priamo oproti monitoru. Objednate si potrebne mnozstvo ladu, alebo svedi poslu balicek prirucnej vyrobne chladu a je to.

Tak toto ma zarmutilo najviac. (Kopirovane zo stranky pohody):

Hiromi musela svoju účasť odvolať 
Hiromi u nás v tomto roku napokon žiaľ hrať nebude. Dôvodom sú zdravotné problémy, v čase konania Bažant Pohody ju čaká operácia. Držíme jej palce a prajeme skoré uzdravenie, veríme, že sa uvidíme v budúcnosti.

Tento rok som ani na pohodu velmmi nechcel ist, ale info, ze tam bude Hiromi, ma presvedcila, ze chod! Samozrejme, je tam aj straaasna kopa inych vynikajucich ucinkujucich, ale Hiromi bol ten starter. Teraz je retarder ... Verim, ze vdaka MV zahra na Slovensku niekedy neskor.

Zarazilo ma konstatovanie na zaciatku tohto clanku. Ja si vobec nemyslim, ze by na slovenskych blogoch zdochol pes. Vzdy ma fascinuje, ako nieco take moze niekto tvrdit . To ma denne precitanych tych neratanych clankov, ktore sa na slovesnkych blogoch, ci u slovenskych majitelov blogov na zahranicnych serveroch uverejnia? Klobuk dole. Ze zdochol pes na niektorych specializovanych, moze byt. Len tony diskusii pod clankami na nenavidenom a milovanom blogu sme su dokazom, ze ludia ich citaju a zaujimaju sa. Ze nas, Slovakov, je tak malo a klikov na nejaky blog nie je niekolko stotisic ci milionov denne ... Ale ine som chcel. Je tam aj akasi tabulka top blogov. O nieco podobne sa pokusil aj v clanku citovany spravodaj (a aj druhykrat). Ja sa ale pytam, kde v tych zoznamoch nasa lulla, dmiba, wa, bratislavavitae, bulvarny tajomny ci hgfg, dali by sa spomenut aj dalsi, a aj taki, ktori-verim tomu-sa vratia... :-)

Tema | stály odkaz

Komentáre

  1. :)
    posledný oriešok, čo ti frngol do nosa...ten spravodaj reflektuje celú blogosféru (nečítala som ho, no nepoznám ho)? ak hej, je zrejmé, že nie je objektívny, pretože by spomenutých blogerov určite neobišiel...tiež mi niektorí z nich chýbajú
    publikované: 31.05.2007 14:00:23 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  2. spravodaj a ine
    reflektuju svoje kriteria, v tomto pripade programatorov, web designerov, proste ludi prilepenych na stolicke pred monitorom, su to unikatne navstevy, sekundarne navstevy, navsetvy z inych navstev, kliky (a mozno aj drepy) a co ja viemcoeste meratelne. Co je ich nemeratelnym kriteriom dobreho blogu neviem. Ale aj ich pohlad je pre mnohych potrebny. Mozu si dat na stranku AdSense ci ine Ads, reklamy...a peniazky sa kotulaju.
    blog.sk je, mam taky pocit, brany s lahkym usmevom, akoze pocitovy. Neprietriasaju sa tu vazne odborne temy (najlepsie o webe a uplne najlepsie o gugli), nie su tu zavesene ziadne (vyhasnute) hviezdy, lavicovi intelektuali, vlk, byvaly siskar ci tzv. liberali (ba o jednej asi viem), proste toto je taky "obycajny" blog.
    Ze v prehladoch mi chybaju ti, co som spominal som nemyslel az tak vazne:-))
    publikované: 31.05.2007 23:56:17 | autor: bandol (e-mail, web, autorizovaný)
  3. :)
    nie v prehľadoch, ale ich prítomnosť na blogu mi chýba ;)
    publikované: 01.06.2007 07:36:34 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  4. ze vraj
    ta reality show bol taky maly podvod a malo to docielit "osvetu" v oblasti darovania organov. V kazdom pripade mi to tiez frnklo do nosa :)
    publikované: 02.06.2007 03:22:44 | autor: essence (e-mail, web, autorizovaný)
  5. ak to bol "maly" podvod,
    nic to nemeni na tom, aku moc maju media, hlavne tie bulvarne, masove. Je tragicke - a asi nevyhnutne - ze na poukazovanie na zavazne otazky a veci sa pouzivaju ("akoze") reality show. Z toho vyplyva, ze masa ludi reaguje na takyto druh "zabavy" a normalnym, inym ako bulvarnym, sposobom nie je zasiahnutelna. Na druhej strane - kolki ludia si po odhaleni pravdy povedia - oklamali ma, ja som chcel/a vyhrat a poslat sms a kolki si uvedomia, ze skutocne ide o nieco vazne? Tym druhym davam malu sancu. Bohuzial.
    publikované: 03.06.2007 17:17:37 | autor: bandol (e-mail, web, autorizovaný)
  6. bohuzial
    suhlasim s Tebou
    publikované: 09.06.2007 09:18:39 | autor: essence (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014