bandol

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Tema: Blaznivy Dom.

Vo stvrtok nam Arena podavala svoju pravidelnu mesacnu porciu kvalitneho slovenskeho jazzu. Tentokrat to boli dva chody - Blaznivy Dom (Mad House) a Zastaveny Cas (Stop Time).
Vacsina pritomnych sa viac tesila na Mad House - Jakacic, Griglak, Valihora. Najvacsim tahakom bol samozrejme Matko. Tesil som sa na pravy dzez zohratej trojky s brilantnymi improvizaciami a vykonmi jednotlivych umelcov. Vysledok bol rozpacity, ako ked vam vase oblubene jedlo trochu nedopecu, ale aj tak ho s chutou zjete. Trojica nam ponukla 4 veci a chvilu im to trvalo, kym nasli spolocnu rec. Neskor sa dohodli, zacali si hru zjavne uzivat. S malym problemom - bola to skor lepsia skuska, ako plnokrvny koncertny vykon. Niet sa co cudovat, ved je to par rokov od nahratia paradneho cedecka z Hysterky(tusim z Hysterky). Pri solach sa majstri svojich nastrojov vysantili a trochu dali zabudnut na to, ze si suhru dnes akosi pozabudli v satni. Griglak so svojimi gumenymi prstami behal po gitare v millerovskom style, Jakabcic ako vzdy elegantny a Valihoru spominat netreba. Nikdy nepochopim, ako sa da buchat a kopat s kazdou zo 4 ludskych koncatin uplne nieco ine. Mam pocit, ze on by vedel do toho zabuchat nieco aj usami a nosom.
Vsetko to vonalo a vyzeralo dobre. Akurat ta chut bola trochu mdla a chybalo tomu trochu korenia.
Zaujimavy bol zaver vystupenia - Valihora rychlo zmizol v zakulisi, asi potreboval na wecko. Pridavok nebol. Potom sa zrazu objavil pocas hrania druhej kapely v hladisku, s listkom v ruke a v pritmi sliepnal kamze si to ma sadnut. Pokojne sa posadil do hladiska. Myslim, ze si chcel pozriet ako sa dari jeho byvalemu ucitelovi Oldovi Petrasovi v Stop Time (ako som sa dozvedel z bulletinu).
Po velmi kratkej pauze sa podaval Stop Time, reinkarnacia kapely po 15. rokoch. Je to uplne ina muzika ako Mad House, taka "k poslechu i do tance". Prijemny, nicim neruseny straight-ahead jazz, smrncnuty popovymi zableskami, bez zbytocnych vykrucaciek. Mila hudba, kde sa hviezdy ako Bartos ci Griglak podriadili celku. Skutocne mile posedenie (aj s davnobyvalym klaviristom z hladiska), ktore chutove bunky neurazi, ale ani prilis neocari, take lahko sa klzajuce po jazyku.
Cely vecer nas, ako vzdy, sprevadzal milo ostychavy konferans Matusa Jakabcica, ktory ale nepochopitelne po troch ci styroch skladbach Stop Time-u ohlasil prestavku ... a potom pokracovanie dalsimi asi 5 skladbami. Toto som skutocne celkom nestravil.
Stvrtkovy vecer to bol mily, prijemny, ale nie strhujuci. Na taky zazitok si budeme musiet pockat (alebo zajst do nedalekeho okolia, kde vyborni svetovi jazzmani na seba narazaju vo dverach).

(pocas prestavky)


(Stop Time)

Tema | stály odkaz

Komentáre

  1. :)
    publikované: 23.03.2007 19:37:56 | autor: lulla (e-mail, web, autorizovaný)
  2. juuj
    aj ja som bola, a bol to skvely relax takto na zaver tyzdna..Madhouse bol skvely, bol to moj cup of tea..a mas pravdu, trvalo im trsoak dlhsie, kym si hudobne porozumeli, imo aj technik na zaciatku trochu zahasproval..Valihora je uzasny, vlastne som sa cely cas sustredila nanho :))
    no a stop time, taky kultivovanejsi jazzik, moze byt, najma ked dosiel ich byvaly klavirista:)

    ad predbehol si ma, ja som o tom chcela napisat :P
    publikované: 23.03.2007 23:09:18 | autor: camelle (e-mail, web, autorizovaný)
  3. camelle
    kludne napis, ved tvoj pohlad a nazor moze byt iny .... to tu malokto zbada, ze su 2 clanky o tom istom a tym to vadit nebude :-)
    publikované: 23.03.2007 23:15:06 | autor: bandol (e-mail, web, autorizovaný)
  4. praveze si to celkom vystihol :)
    ale mozno cosi stvorim :)
    publikované: 24.03.2007 08:18:30 | autor: camelle (e-mail, web, autorizovaný)
  5. tak
    presne o tomto som vravela ;) dobre citanie
    publikované: 24.03.2007 15:37:38 | autor: essence (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. tak...
    nič nemôže byť dokonalé...- rozhodne si mal príjemnejší večer ako ja :)
    publikované: 24.03.2007 19:49:19 | autor: Lili (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014